“30 jaar passie vertaalt zich
in kwaliteit en smaak.
Verslavend lekkere dessertkoekjes
en chocolade maken:
dat is onze belangrijkste missie”
Meer dan een kwarteeuw meesterschap: dat laat zich voelen én smaken. Oprichter Jan Verleye houdt vast aan zijn roots en kiest resoluut voor kwaliteit. De pralines, chocoladeproducten en dessertkoekjes zijn van hoog niveau en getuigen van een doorgedreven passie voor het vak. De chocolatier-patissier bouwt sinds 1993 verder aan wat ooit een jongensdroom was. Zoals heel wat ondernemers startte Jan klein. Eerst vanuit zijn kelder, dan vanop een iets grotere locatie tot hij zich in 2014 vestigt in een state-of-the-artfabriek in zijn thuisstad Turnhout. Vandaag kan hij rekenen op zijn zoon Pieter, die helpt om de onderneming klaar te stomen voor de toekomst, naast een sterk team met ervaren professionals per afdeling. Een goed geoliede machine die zorgt dat de belofte van kwaliteit altijd wordt ingelost. Want kwaliteit, dat bekom je enkel door teamwork.
Wij definiëren onze producten aan de hand van drie duidelijke kernwaarden: meesterschap, flexibiliteit en ambacht op industriële schaal. Elk aspect van onze bedrijfsfilosofie steunt op deze kernwaarden, wat maakt dat de versheid en puurheid van onze producten ten allen tijde gegarandeerd blijft. Ondermeer door deze manier van werken heeft Verleye zich weten te onderscheiden.
We beschikken over een uitmuntende expertise voor het produceren van onze producten. Ons meesterschap vertaalt zich in meer dan enkel het maken van kwalitatief goede producten. Het Verleye-team evolueert en houdt de vinger stevig aan de pols. Zo verzekeren we dat de expertisen binnen het team up-to-date blijft en het product altijd aan de hoogste procesnormen en IFS-standaarden voldoet.
Binnen ons meesterschap kunnen we verschillende soorten van opdrachten aan en werken we op maat van onze klanten. Zo zijn we een flexibele partner van onze klant, zowel wat betreft de producten als ook de verpakking en het volume.
Ambacht is onze focus, versterkt door een artisanale manier van produceren op grote schaal. Ons verhaal vertrekt vanuit een passie voor kwaliteit, en die passie voor deze stiel blijft dan ook onze drijfveer. We deinzen niet terug voor grote volumes, garanderen een accurate levering en staan erop dat de hand van de meester steeds zorgt voor de ‘finishing touch’ om al onze producten een verslavend lekkere kwaliteit te bezorgen.
Verleye draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. We nemen deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen om gestructureerd onze duurzaamheidsstrategie te verbeteren. Grondstoffen en leveranciers worden geselecteerd op basis van verschillende criteria. Zo werken wij enkel met cacao dat het UTZ-label draagt. Op deze manier werken wij mee aan Rainforest Alliance, een project waarbij duidelijke voorwaarden worden opgelegd aan telers voor een duurzame cacao-oogst.
Met UTZ-gecertificeerde chocolade, die voor een groot stuk de Verleye-kwaliteit mee helpt bepalen, beantwoordt Verleye aan de stijgende vraag naar eerlijke producten. Een duurzame keuze die kadert in een grotere algemene bedrijfsvoering.
De productie van Verleye gebruikt duurzame energie. We wekken zelf onze groene stroom op met behulp van zonnepanelen en kunnen, dankzij ons vernieuwde gebouw, bijna energieneutraal werken.
Ten slotte zijn onze medewerkers onze grootste assets. We bouwen aan een inclusieve omgeving waarin elk individu zijn rol speelt. Onze mensen zijn de belangrijkste schakels in onze productie. Het hoeft niet te verbazen dat we hier dan ook een grote focus op leggen.