
“30 jaar passie vertaalt zich
in kwaliteit en smaak.
Verslavend lekkere dessertkoekjes
en chocolade maken:
dat is onze belangrijkste missie”
Meer dan een kwarteeuw meesterschap: dat laat zich voelen én smaken. Oprichter Jan Verleye houdt vast aan zijn roots en kiest resoluut voor kwaliteit. De pralines, chocoladeproducten en dessertkoekjes zijn van hoog niveau en getuigen van een doorgedreven passie voor het vak. De chocolatier-patissier bouwt sinds 1993 verder aan wat ooit een jongensdroom was. Zoals heel wat ondernemers startte Jan klein. Eerst vanuit zijn kelder, dan vanop een iets grotere locatie tot hij zich in 2014 vestigt in een state-of-the-artfabriek in zijn thuisstad Turnhout. Vandaag kan hij rekenen op zijn zoon Pieter, die helpt om de onderneming klaar te stomen voor de toekomst, naast een sterk team met ervaren professionals per afdeling. Een goed geoliede machine die zorgt dat de belofte van kwaliteit altijd wordt ingelost. Want kwaliteit, dat bekom je enkel door teamwork.
Wij definiëren onze producten aan de hand van drie duidelijke kernwaarden: artisanaal vakmanschap, oog voor de kwaliteit van het product en meesterschap. Elk aspect van onze bedrijfsfilosofie steunt op deze kernwaarden, wat maakt dat de versheid en puurheid van onze producten ten allen tijde gegarandeerd blijft. Ondermeer door deze manier van werken heeft Verleye zich weten te onderscheiden.
Ons meesterschap vertaalt zich in meer dan enkel het maken van goede producten. Het Verleye-team evolueert en houdt de vinger stevig aan de pols. Zo verzekert Verleye dat de expertise binnen het team up-to-date blijft en dat op die manier altijd aan de hoogste procesnormen en IFS-standaard kan voldaan worden.
Investeringen in state-of-the-artmachines zorgen voor een onberispelijk en standvastig resultaat, het ervaren team maakt het draaien van grotere volumes mogelijk en de hand van de meester zorgt voor de ‘finishing touch’. Ambacht is onze focus maar wordt versterkt door een artisanale manier van produceren op grote schaal. We deinzen niet terug voor grote volumes, garanderen een accurate levering en verzekeren telkens de kwaliteit, hoe groot ook de bestelling.
Verleye slaagde erin om op relatief korte termijn zijn activiteiten stevig uit te breiden en groeide uit tot een KMO die artisanale producten maakt op grote schaal. Zowel productkwaliteit als de hygiënestandaarden zijn prioritair voor ons. Zo traceren we elk product vanaf de grondstof en ontzorgen wij de klant bij het declareren van de producten. Deze standaarden laten we ook jaarlijks auditeren om zo onze IFS-certificatie te verzekeren.
Verleye draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Grondstoffen en leveranciers worden geselecteerd op basis van verschillende criteria. Zo werken wij enkel met cacao dat het UTZ-label draagt. Op deze manier werken wij mee aan Rainforest Alliance, een project waarbij duidelijke voorwaarden worden opgelegd aan telers voor een duurzame cacao-oogst.
Met UTZ-gecertificeerde chocolade, die voor een groot stuk de Verleye-kwaliteit mee helpt bepalen, beantwoordt Verleye aan de stijgende vraag naar eerlijke producten. Een duurzame keuze die kadert in een grotere algemene bedrijfsvoering.
De productie van Verleye gebruikt duurzame energie. We wekken zelf onze groene stroom op met behulp van zonnepanelen en kunnen, dankzij ons vernieuwde gebouw, bijna energieneutraal werken.
Ten slotte zijn onze medewerkers onze grootste assets. We bouwen aan een inclusieve omgeving waarin elk individu zijn rol speelt. Onze mensen zijn de belangrijkste schakels in onze productie. Het hoeft niet te verbazen dat we hier dan ook een grote focus op leggen.